torstai 21. helmikuuta 2013

Helmikuun kuulumisia

Kanien uusi häkki valmistui jo muutama viikko takaperin, mutta unohtui näemmä päivittää siitä tänne valmis kuva! Korjatan tämä vaaryys nyt heti kättelyssä. ;)

Ovia vaille valmis. Taustalevy naulattu kiinni, päädyissä  eläinsuojaverkkoa 10mm silmällä.
Pohjien suojana kosteuden läpi päästämätöntä, pehmeähköä kuramattoa.
Valmis! :) Ovista tuli hieman vinot, mutta ei näytä kaneja haittaavan.
Häkkien muuton yhteydessä kolmikko pääsi pesulle. Ikaros oli onnistunut sotkemaan koko takamuksen ja häntänsä mihin lie kakkaan, ja Helmi sekä Iris ovat molemmat sellaisia vessaistuskelijoita että tassunpohjat olivat aika kivasti pissatahroissa. Pesu ei hirveästi kavereita miellyttänyt, mutta suihkunraikkaana  oli hyvä muuttaa uuteen kerrostaloasuntoon. Näyttävät kaikki nauttivan oloistaan isommissa häkeissä!

Nyt on rumat tehdashäkit viimein saatu pois silmistä, jes! :) Vaikka nytkin on yksi asunto kerrostalosta tyhjänä, niin haaveilen jo valmiiksi uudesta rakennelmasta. Ideana olisi rakentaa vähän syvempi, kutakuinkin saman levyinen 2-kerroksinen häkki joka olisi tarpeen vaatiessa modattavissa kahdeksi häkiksi tai yhdeksi multi-layer häkiksi. Jos yhden kerroksen koko olisi vaikka 150 x 70 x 60, niin häkissä olisi ihan kivasti tilaa.. Näin voisin tehdä tästä 4 kerroksisesta kokonaan asunnon naaraille ja poikasille, ja uudempi pikkuhäkki olisi poikamiesboksi.

Olen vähän haaveillut kääpiöluppauroksesta (madagascar <3) ja pienirex tyttösestä. Mutta saa nyt nähdä, toistaiseksi on tilat vain toiselle ja mielellään pitäisin yhden häkin tyhjänä ihan kaiken varalta.. Lisäksi jos kesän poikueesta tulee joku oikein ihana persoona, jättäisin senkin oikein mielellään kotiin kasvamaan. Sijoitukseen nyt ainakin on yksi tuleva poikavauva menossa, jahka sopiva koti löytyy.
Joten saa nähdä, saa nähdä!

***

Melkein unohtui. Ikarosta on nyt tämän vuoden puolella pyydelty muutamalta suunnalta jalostuslainaan. Vielä ei ole varmoja valintoja tehty puoleen eikä toiseen, mutta olen kuitenkin tehnyt päätöksen että poika saa pitää miehuutensa ainakin tämän vuoden loppuun. Jos joku on kiinnostunut käyttämään Ikarosta naaralleen niin kannattaa ehdottomasti hihkaista nyt! Jätkä on aivan tajuttoman komea ja hyväluontoinen pienirex uros, ottaa  vastaan niin puhtaita pienirexejä kuin muunkin rotuisia, rotua tärkeämpää on että poikue on tarkoin harkittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti