perjantai 1. helmikuuta 2013

Uusia tuulia

Aivan alkuun täytyy taas kertoa huonoja uutisia. Viimeinen poikanen menehtyi 13 vuorokauden ikäisenä. Poikanen kehittyi hitaasti, ei juuri kasvanut, eivätkä sen silmät auenneet. Viimeisen viikon aikana ei juuri muutoksia tapahtunut kasvun suhteen. Se oli kuitenkin hyvin aktiivinen ja söi hyvin. Viimeinen vauva oli mitä luultavimmin sukupuoleltaan se toivottu uros, ja värityksensä puolesta aivan isänsä näköinen. Ennen kuolemaa pieni ehti saada nimen Nuka.

Nuka 9 vuorokautta. Tästä ei juuri enää kasvettu.
Huonosta tammikuusta huolimatta jatketaan porhallista eteenpäin. Seuraavat poikaset on suunnitteilla luultavasti Irikselle, jos sille löydetään sopiva miesehdokas. Iris täyttää 8kk huhtikuussa, joten astutus on aikaisintaan silloin. Helmin tilannetta täytyy pohtia, mahdollisesti se astutetaan uudelleen samoihin aikoihin Iriksen kanssa. Jos Helmi hylkää poikaset toisen kerran, niin sijaisemo löytyy kotoa. Tässä tapauksessa sen poikaset myytäisiin ehdottomasti vain lemmikkikoteihin, ja poikaset jäisivät ehdottomasti Helmin viimeisiksi. Täytyy kuitenkin toivoa että huonosta kokemuksesta saatiin jotain oppeja, ja seuraava kerta menisi paremmin. :)

Meidän häkkiprojekti on edistynyt huimasti. Rakenteilla on nyt 4 kerroksinen häkki, jossa yhden häkin koko 155 x 50cm. Kaksi alinta tulee olemaan korkeudeltaan noin 50cm, ja kaksi ylintä noin 40cm. Alimpiin muuttaa meidän isoimmat, eli Helmi ja Ikaros. Iris asuttaa kolmoskerrosta, ja nelonen toimii vara-/poikashäkkinä.


Häkin runko oli tarkoituksena tehdä itse, mutta koska en löytänyt sopivaa rakennuspaikkaa, runkona toimii Ikean Gorm hyllykkö. Perälle laitetaan vaneri-/kuitulevy ja päätyihin metalliverkkoa. Etualalle jokaiseen häkkiin tulee kaksi verkko-ovea, eli koko etuseinä on käytännössä avattavissa siivouksen helpottamiseksi. Lisäksi häkkeihin tulee vielä kunnollinen pohja, eivät joudu kanit sentään lauteilla asumaan. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti